Főoldal / Hírek / XXIV. Nemzetközi Borverseny - Temerin 2022

XXIV. Nemzetközi Borverseny - Temerin 2022

2022. 01. 18.

A Temerini Nemzetközi Borverseny az egyik legnagyobb rendezvénnyé nőtte ki magát Szerbiában. A Vince-napi Nemzetközi borversenyt az idén 24. alkalommal szervezték meg Temerinben. A kistermelőket célzó rendezvényen ma már nagy pincészetek is részt vesznek. A szervezők, a Temerini Kert barátkör tagjai, általában 700–800 bormintát vártak. 2022-ben összesen 523 bormintát neveztek a versenyre. Temerin városában nagy múlttal rendelkezik ez a borverseny, ahol évről-évre több száz bor bírálását végzi a nemzetközi szőlész, borász szakemberekből álló zsűri. Borászatunk aktívan indította a 2022-es évet. Borainkat az év elején megméretettük a Temerini XXIV. Nemzetközi Vince-napi Borversenyen Szerbiában a VILLA VÖLGY PINCÉSZET borait először indította borversenyen.

523 minta került 14 bizottság azon belül 70 borbíráló elé. Ahogy a borok, úgy a borbírák is több országból érkeztek, Romániából, Horvátországból, Szerbiából, Szlovákiából és Magyarországról. Egert harmadik alkalommal Erőss János képviselte nemzetközi borbírálóként.

Nagy aranyéremmel jutalmazták két borunkat:

  • Egri Bikavér Superior 2015
  • Merlot 2018

Aranyérmet kapott három borunk:

  • Egri Bikavér 2019
  • Egri Merlot 2018
  • Egri Cuvée 2019

Ezüst éremmel díjazott lett két borunk:

  • Cabernet franc 2016
  • Egri Cabernet franc 2018

A fenti eredmények megerősítik a gondolatainkat, miszerint az Egerben létrehozott pincékben kiemelkedő eredménnyel érlelhetőek a vörösborok. Hatalmas lendületet ad ebben a szőlőmetszési munkákkal teli zord időben egy ilyen eredményes szereplés. Továbbá megerősít minket abban, hogy érdemes küzdeni a szőlőtermesztésért a mindennapokban, megteremtve ezáltal annak lehetőségét, hogy a következő évjárat polcaira is kiváló minőségű borok kerülhessenek.


Január 22-én Nemzetközi Borfesztivál Temerinben

Az érmes boraink ott lesznek.

A január 22-i borkóstoló Temerinben délelőtt 10 órától várja az érdeklődőket, akik délután 13 órakor művelődési, szórakoztató műsoron vehetnek részt, délután 14 órakor pedig megtekinthetik a díjkiosztó ünnepséget.

Vissza a hírekhez